A Pilates módszer

A Pilates módszer célja a core izmok erősítésével, a gerinc mobilizációjával a helyes testtartás és a testegyensúly!

Mit is jelent ez?

A helyes testtartás nagyon összetett, hiszen nemcsak arról szól, hogy húzzuk ki magunkat vagy hogy ne legyen púpos a hátunk, ez sokkal összetettebb tudást feltételez.

A helyes testtartás fizikálisan feltételezi:

 • a testtartásért felelős izmok aktivitását
 • a test izmainak kiegyensúlyozott működését
 • a gerinc görbületének helyes beállítását, megtartását
 • mindkét lábon egyenletes testsúlyelosztást
 • a test egyensúlyát, vagyis a szimmetriáját

De ennél sokkal többről van szó, hiszen ahogy bent, úgy kint! 

A Pilates személyiségre gyakorolt hatása:

A sok évtizedes edzői tapasztalatom-, az edzői- és mentálhigiéniás tanulmányaim segítettek alátámasztani, hogy:

 • a mély izmok célzott erősítése
 • a gerinc- az ízületek megfelelő mobilizációja
 • a helyes testtartásra való törekvés pozitív személyiség változást idéz elő! 

A testtartás javulásával párhuzamosan nő:

 • a belső erő
 • az önbizalom
 • a pozitív önértékelés! 

De ezek a folyamatok nem történnek meg első alkalommal, kitartónak kell lenni, hiszen nem könnyű ezen az akadályokkal teli, mégis tartalmas önismereti úton végig menni! 

Minden akadály az önmagunkat meghaladó folyamat állomásai, amelyeknek a feldolgozásához időre van szükség, mint ahogyan a testünknek is előkészülni az alapoktól egy nagyon magas szintű gyakorlat végrehajtásáig!

A test egyensúlytalansága sokszor lelki okai vannak, amelyeket nem lehet kívülről megoldani. Ilyenkor fájdalmak, a megjelenés, a testtartás, a kinézet jelezhetik a felborult egyensúlyt. 

Mi történik, amikor elkezdjük visszaállítani a testegyensúlyát, a Balance-ot?

Amikor elkezdjük a test egyensúlytalanságát, a merev gerincet, a beszűkült ízületi mozgáskiterjedést fokozatosan a test „gyengeségeit”, a testtartás alapjait szem előtt tartva belülről kifelé a mélyizmoktól-, a gerinctől a központból elindulva fejleszteni, mentálisan is elkezdünk erősödni.

A GerincPilates Oktató Komplex képzések alapját ezért képezi a fizikai és mentális megközelítés, amellyel tartós és komplex egészségére törekvő tudást sajátítanak el a hallgatók.

Az edzői munka során alapvetően fontos a bizalmi-, szeretet-, a bátorító-, pozitív-, támogató környezet biztosítása, a személy igényeit előtérbe helyező megközelítése.

A GerincPilates|Pilates Oktató Képzéseken nemcsak szakmai tudással gazdagodnak a résztvevők, hanem belső konfliktusok megoldásával, önmaguk túllépésével, önbizalom és valós, tapasztalati tudással is, ezért is komplexek a képzések.

A hitelesség pont ezt jelenti, hogy Pilates Oktatóként önmagunkon megtapasztalt testi és mentális változások által utat mutassunk a hozzánk beérkező vendégnek, aki pont most lép be azon az ajtón, amelynek az útját mi már végig jártuk! De mindig új kapuk tárulnak fel elénk, amelyeken újabb és újabb tudásra van szükségünk, hogy elég bátrak legyünk belépni..

Hidvégi Andrea

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Rólam
Hidvégi Andi

A minőségi-,az alapos-, és ennek érthető, gyakorlatban alkalmazható tudás átadása a legfontosabb számomra! Célom minél több profi Trénert képezni Magyarországon és minél több emberhez eljuttatni az egészségtudatosság üzenetét! Szenvedélyesen szeretem a munkámat, a tanítást is, így adom át a tudásomat a hallgatóimnak és a vendégeimnek is. Remélem hamarosan találkozunk a Képzéseimen!

Friss hírek