GerincPilates Akadémia 

Pilates Oktató Képzés

Pilates Oktató képzés

A GerincPilates Akadémia 2023-ban alakult.

Ez az Iskola azzal a céllal alakult, hogy a sportolók-, a versenysportolók tevékenységeinek a segítésében minél tudatosabb edzőket képezzen ki.

A GerincPilates programok előnyei:

 • önmagukban is nagyon minőségi és hatékony terhelést jelentenek
 • de különböző sportágak sportolóinak tökéletesek az alapok újraépítéséhez
 • komplexen segítenek a test és a lélek egyensúlyára törekedve a helyreállításban
 • a prevencióban
 • és a rehabilitációban is megtartva az edzők kompetencia határait
 • gyakorlatok tárházát sajátítják el kiemelkedő technikával a hallgatók

A Pilates Oktató Képzés fókuszban tartja:

 • a testtartást
 • test egészséges megközelítését
 • a mentális az egészség segítésének módját
 • a core izmokat
 • gerincet
 • az ízületek mozgáskiterjedését
 • az izmok egyenletes terhelését
 • a test egyensúlyát
 • tanítási módszereket

A Komplex képzés további előnyei:

Az edzőképzés során nemcsak a testtartás-, a korrekció alapjait és a gyakorlatok megtanításának fizikai tudását sajátítják el a hallgatók, hanem azt is hogyan közelítsék meg a személyt, akivel dolgoznak.

Speciális esettanulmányokat is feldolgozunk, ezzel is segítve például egy gerincsérves- vagy akár térd műtét után érkező vendég megfelelő terhelését az edzői kompetencia határaink meghatározásával. Az egyensúlyra való törekvésben elengedhetetlen az edző és a kliens közötti harmonikus-, bizalmi viszony kialakítása.

GerincPilates Akadémia további előnyei:

 • az itt megtanultakat nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is elsajátítják a hallgatók
 • több nézőpontból is magas szintű tudást szereznek, testnevelő-, gyógytornász-, nemzetközi edző- volt versenysportoló- és profi táncos szemszögéből
 • kiemelten foglalkozunk a sérülések, fájdalmak kérdéskörével
 • folyamatos fejlődési lehetőség
 • a legjobbak munkalehetőséghez juthatnak
 • a képzés elvégzésével nem zárul le a kapcsolatunk, hanem a hallgatók megoszthatják a későbbiekben a tapasztalataikat, kérdéseket tehetnek fel az edzői csoportban.

A képzések gyakorlat-orientáltak, nagyon alaposak, az alapoktól tanuljuk meg a gyakorlatokat felépíteni és megtanítani speciális edzői fogásokkal a középszintű középhaladó és magas szintű gyakorlatokig!

A GerincPilates Akadémia megalapítójáról

A GerincPilates Akadémia megalapítója, a Pilates Oktató Képzési rendszer, a GerincPilates programok kifejlesztője Hidvégi Andrea a Hidvégi Andi/HA Pilates Studio megalapítója, tulajdonosa

A fitnesz szakmában eltöltött több, mint 30 éves sokrétű és sokoldalú szakmai tanulmányaim, a gyakorlati tapasztalataim alapján szeretném a tudásomat átadni azoknak az edzőknek, akik a munkájuk során alaposságra törekednek, fontos számukra az alapok megszerzése és gyakorlatba való beépítésének képessége, szeretnének hosszútávon kialakítani szakmai jártasságot, az elméleti tudás mellett gyakorlati tudást elsajátítani, és stabil vállalkozást felépíteni.

Amióta csak az eszemet tudom, a mozgás az életem részét képezi. Versenyszerűen űztem több sportágat, szertornáztam, atletizáltam, röplabdáztam és sportaerobikoztam, és a mozgás szeretete az, ami az Élet nagy megpróbáltatásain mindig keresztül segített. Hiszem, hogy az életben óriási szerepe van a testmozgásnak.

Ezen keresztül megismerhetjük magunkat, a testünket, megérezhetjük a határainkat és a lelkünk rezdüléseit. Amit kapunk az nem csak az esztétikus külső, kiállás, hanem a kitartásunkat, hitünket, bátorságunkat, önbizalmunkat fejleszthetjük, megismerhetjük a belső erőnket, amelyek együttesen a mindennapjainkat is sokkal színesebbé, élettelibbé varázsolják. Edzőként célom a mozgás megszerettetése azokkal, akik nyitottak az újra és a minőségi életmódra.
Azt vallom, hogy a szeretet energiájának a térben való pozitív áramlása, a közösség összetartó ereje éppen olyan fontosak egy-egy mozgásprogramban, mint a támogatás, bizalom, egymás segítése és a pozitív visszacsatolás.

Vigyél új színt az életedbe, tedd félre picit a konvencionális edzéseket és nyiss olyan mozgásformák felé, ahol nem csupán az izmok feszítése és elernyedése számít, hanem az összhang a közösségen belül és a test és lélek között!”
Testnevelés-Rekreáció szakon végeztem az ELTE TFK-n, majd aTestnevelési Egyetem aerobik képzését végeztem el, és aerobik oktatóként kezdtem el a pályafutásomat. Ekkor válogatott voltam sportaerobikban.

Az érdeklődésem szerteágazó volt mindig, sok minden érdekelt, de az edzések és a különböző fitnesz programok álltak mindig fókuszban.

2001-ben beválasztottak a Reebok Connection Teambe, ahol együtt tanulhattam 2 magyarországi oktató társammal, a világ minden országából kiválasztott oktatói csapatban. Hihetetlen magas szintű volt az oktatás, Fred Hoffmann, Beate Missalek és Esben Aalvik voltak a Global Trénereink.

A tudásomat ekkor mintha egy egészen más dimenzióba emelték volna, mind a tanárok, mind a programok és az oktatási módszerek tekintetében.
Ekkor találkoztam először a Core izmokkal, és tanultam meg a jelentőségüket. Ezzel teljesen megváltozott az addig elképzelésem a mozgásról, hiszen a tudatos izommunka és ezzel a tudatos edzés helyeződött a szakmai életem fókuszába.
Oktattam a Reebok University programjait: Core Board-ot, Martial Arts-t, F.I.R.E-t.

Ekkor kezdtem el fejleszteni az első saját programomat a Meditatív Aerotréninget, a MAT-ot. Ez a program minden addigi tapasztalatomat, tudásomat tartalmazta, kiegészülve a Core, Stabilizációs Izmok szerepével, és a tér szeretetben való áramlását tapasztaltam meg, a pozitív mentális hatást. Ezt a programot a mai napig fejlesztem, aminek a neve a közérthetőség miatt GerincPilates Flow programra változik.

2007-től a Magyar Futball Akadémián tanítottam a futball növendékeket, Szalai Lászlóval speciálisan nekik kidolgozott programot, a FATot – Football Aerotraining. Ennek a programnak a pozitív visszacsatolása volt, hogy a játékosok koordinációja javult, bátrabban használták nemcsak a lövő-, hanem a másik lábukat is akcióknál.

2008-2015-ben végeztem el a Pilates képzéseket a Pilates Institute-on,  ahol Michael King nemzetközileg kiemelt tudású és népszerű oktató által fejlesztett módszert tanultam, ami szintén sokat hozzáadott a szakmai életemhez, tudásomhoz.

2012-2015 között egy kicsit más területre mentem át, hiszen személyi edzőként egy picit pszichológusokká is válunk, mert beszélgetünk a vendégeinkkel. Úgy éreztem, hogy szeretnék olyan képzésen részt venni, amelyet beintegrálhatok a programjaimban, esetleg az edzések mellé segítségként is adhatom. Családállítóként végeztem, majd megtanultam a személyiség állítást, pszichopatológiát, kognitív terápiát és a Szomatodrámát.

Ezeknek a hatására kezdtem el a Női Mozgás és Lélek napokat, majd a Női Hétvégéket, ahol az összes eddig tudásomat beletéve töltünk együtt napot, napokat együtt szeretetben, női energiák megélésében. Ezen tapasztalataim vezettek el oda, hogy megértettem a tér működését az edzések során is.

2014-től van saját Pilates studiom Budapesten, ahol gépes Pilatest, Pilates Reformert tartok elsősorban kiegészítve Pilates labda-, Pilates Henger, Pilates Karika, Pilates Barrel, Pilates Arc Barrel, Pilates Ladder Barrel, Pilates szék, Pilates Chair eszközökkel.

A Pilates óra és mint technika minden program mellett megmaradt, hiszen ez az, ami a gerinctréninggel gerincet tartja fókuszban, a mozgások alapját képezi és elengedhetetlen az egészséges, és hatékony terheléshez. A Pilates Reformer, Barrel, Chair gépek használatával speciálisan tudok segíteni személyi edzés keretében nemtől, edzettségtől és korosztálytól függetlenül.

A Pilates oktatásával fokozottan előtérbe került az egyéni és kiscsoportos edzés, hisz kis létszám esetén sikerül az egyéneket személyre szabottan, differenciáltan edzeni, megtanítani a tudatosságra, a helyes technikai végrehajtásra, önmagunk , a testük megismerésére, az izomegyensúlyunk, ízületi mozgáskiterjedésünk helyreállítására.

A budapesti Pilates stúdiómba a gépes Pilates Reformer edzéseimre profi sportolók is járnak, akikkel sportág specifikus mozdulatokra készülünk elő. Az edzéseken ha kell, korrigáljuk a testtartást, növeljük a központ erejét, a mobilitást, a mozgáskiterjedést, stabilitást, nyújtunk és a test rendszerére koncentrálunk.

Ezért is szerettem volna egy külön kis stúdiót, ahol ezeket meg is tudom valósítani, kellemes, szeretetteljes, barátságos környezetben. Így megálmodtam és meg is valósult a saját Pilates Stúdióm, a Hidvegi Andi Pilates Studio 2015-ben, ami azóta is sikeresen működik.

Rendszeresen fejlesztem a tudásomat, a gyakorlatokat, amelyekkel hosszútávon tudok segíteni a vendégeimnek és a tanítványaimnak is.

Sok szeretettel várlak/várunk a GerincPilates Akadémia Képzésein!

Hidvégi Andrea

Testnevelő, volt sportaerobik válogatott, EB helyezett, nemzetközi Reebok és Pilates edző, nemzetközi sportaerobik technikai bíró, testnevelő, a Meditatív Aerotréning -MAT – Football Aerotraining és a GerincPilates programok kifejlesztője.

„A GerincPilates Kapcsolat Ég és Föld között”

Gerincpilates

Fedezd fel a GerincPilatest!