Pilates és a Kontroll

Jospeh Pilates a Pilates program kidolgozója a Pilates rendszerét hívta eredetileg Kontrollnak. Úgy vélte, hogy azok a vendégek, akik minden nap gyakorolják a Pilates gyakorlatokat és teljes figyelemmel, koncentrációval teszik azt, azok fognak eredményt elérni.

A kontroll a célja a Pilates módszernek, Pilates technikának

Ezt a Pilates oktatóknak kell megtanítani!

A tudatosság jelenléte az edzések során “felébreszti” a testet, fejleszti a fizikai ügyességet, mentálisan is erősít.

A Pilates gyakorlatok rendszeres gyakorlása:

  • segíti a rosszul berögzült mozgásmintákat újra írni
  • javítani a testtartást
  • segít összehangolni a mozgásokat
  • segíti a testrészeink szétválasztásának képességét, a stabilitást, a mobilitást
  • a mozgások minőségét
  • a core izom fejlődését
  • segíti a mozgások biztonságos és hatékony végrehajtását
  • a kinesztétikus érzékelést

amelyeket az idegrendszer finoman hangol össze!

A Kontroll segítségével Pilates Oktatóként megtaníthatjuk a minőségi mozgást azáltal, hogy a mozgásokat lelassítjuk, szakaszonként és felépítve tanítjuk, figyelmet fordítva a gyakorlatok hatékonyságának növelésére!

Például egy egyszerűnek tűnő Felgördülés szakaszait egy medencebillentésből indítunk és úgy építjük fel a gerinc mobilitását, a központ-, a globális hasizom- és a gerinc izmait a teljes mozdulat elsajátításáig.

A Kontrollt használjuk a Pilates Talaj-, Pilates Reformer- Pilates Barrel-, Pilates labda-, Pilates Henger-,Pilates Karika és más eszközös Pilates órákon is!

A Kontroll a Pilates alapelvei közé tartozik, de nem az egyetlen, hiszen egy összetett technikai végrehajtásról szól, amelynek további alapelvei segítenek. A Pilates 6 alapelve cikkben mindegyikről írok.

Ez egy gyönyörű edzői szakma, aminek az alapja a gyakorlás, megéreztetés a Kontrollon keresztül!

Hidvégi Andrea

 

 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Rólam
Hidvégi Andi

A minőségi-,az alapos-, és ennek érthető, gyakorlatban alkalmazható tudás átadása a legfontosabb számomra! Célom minél több profi Trénert képezni Magyarországon és minél több emberhez eljuttatni az egészségtudatosság üzenetét! Szenvedélyesen szeretem a munkámat, a tanítást is, így adom át a tudásomat a hallgatóimnak és a vendégeimnek is. Remélem hamarosan találkozunk a Képzéseimen!

Friss hírek