Pilates Oktató Képzés GerincPilates Hidvégi Andi

Kedves Érdeklődő, szeretettel köszöntelek a GerincPilates Akadémia oldalán! Hidvégi Andi vagyok, diplomás testnevelő, nemzetközi edző, nemzetközi sportaerobik technikai bíró,  Pilates Studio tulajdonos, a GerincPilates Akadémia vezetője.

Több, mint 30éve vagyok a fitness/edzői szakmában, így sok éve tanulom, tapasztalom, tanítom és fejlesztem is az edzés programokat.

Szakmai végzettségeim, életem:

Az ELTE TFK Testnevelés-Rekreáció szakon- és Testnevelési Egyetem Aerobik képzésén végeztem, és aerobik oktatóként kezdtem el a pályafutásomat, az akkori legrangosabb fitneszekben tartottam órákat. Ekkor válogatott voltam sportaerobikban.

Az érdeklődésem szerteágazó volt mindig, sok minden érdekelt, de az edzések és a különböző fitnesz programok álltak mindig fókuszban. Több hazai iskolában sok végzettséget szereztem az évek alatt, de valami hiányzott, ez pedig az igazi módszertani alapok, amelyekkel az átlag-, az addig nem sportoló embereknek taníthatom meg a minőségi, tudatos mozgást.

A nagy szakmai változásom éve 2001, amikor a Reebok nemzetközi szinten meghirdetett oktatóknak egy fantasztikus lehetőséget. Beválasztottak a Reebok Connection Team­be, ahol különböző programokat tanultam Münchenben a világ minden tájáról kiválasztott oktatókkal együtt. Az oktatás nagyon magas szintű volt, Fred Hoffmann, Beate Missalek és Esben Aalvik voltak a Global Trénereim. A tudásomat ekkor mintha egy egészen más dimenzióba emelték volna, mind a tanárok, mind a programok és az oktatási módszerek tekintetében. Ekkor találkoztam először a Core izmokkal a gyakorlatban, a programok által és tanultam meg a jelentőségüket. Oktattam a Reebok University programjait: Core Board­-ot, Martial Arts-­t, F.I.R.E­-t.

Ekkor – 2001-ben – kezdtem el fejleszteni az első saját programomat a Meditatív Aerotréninget, a MAT-­ot. Ez a program minden addigi tapasztalatomat, tudásomat tartalmazta, kiegészülve a gerinc, az alakformálás tudatos tanításával, az egyensúlyra való törekvéssel, a Core­-, Stabilizációs Izmok szerepével. Ezt a programot sok évig tanítottam az IWI-nél, majd saját tanfolyamként. Sok edző, gyógytornász végzett nálam, akik a mai napig meghatározó személyiségei a szakmánknak.

2004-ben nemzetközi sportaerobik technikai bírói vizsgát tettem Rotterdamban, az Európa Bajnokságon. 2007-től a MAT programom a Yoga és Pilates kongresszusok egyik népszerű órája volt. Külföldön, Zágrábban Michael King és Shari Berkowitz mellett taníthattam nagy sikerrel, ami nagyon nagy megtiszteltetés volt számomra. Egy ilyen rendezvényen találkoztam Dallos Ágival – Magyarország egyik legképzettebb és legjobb Pilates edzőjével-, aki Győrbe hívott meg órát adni. Az ő stúdiójában próbáltam ki először a Pilates gépeket és tudtam, hogy ez az, amivel foglalkozni szeretnék hosszútávon! 2008-tól kezdtem el tanulni Michael King Pilates programjait.

2009­-ben lettem Zumba oktató Bécsben. Nagyon szerettem, sok évig rendezvényeket szerveztem nagy sikerrel, a Zumba Day­eket, és szerepeltem a Fivérek Zumba dal klipjében, a csapatban, akikkel megvalósítottuk, hogy a Fitbalance nagyszínpadán 2011-­ben 3500­-an zumbázhattunk együtt. 2010-ben végeztem el a Gymstick rehabilitációs itthon és minden további képzését Bécsben.

2012-­2015 között egy kicsit más területre mentem át, hiszen személyi edzőként egy picit pszichológusokká is válunk, mert beszélgetünk a vendégeinkkel. Családállítóként végeztem, majd tanultam személyiség állítást, pszichopatológiát, kognitív terápiát és a Szomatodrámát.

2014-ben a Mellrák Kampányba felkértek, és az Egészséges Mozgás képviselőjeként vettem részt. Fontosnak találom a betegség megelőzésére, a rendszeres vizsgálatokon való részvételre való figyelem felhívását.

2014 decemberétől havi rendszerességgel hívnak meg Pilates és fitness szakmai referensként a TV2 FEM3 Café című műsorába. A legfontosabb üzenetem mindenkor a Pilates, a gerinc fontossága, a tudatos, minőségi edzés volt.

2015-ben nyitottam meg a saját Pilates Stúdióm, a Hidvegi Andi Pilates Studio-t, amely azóta is nagyon sikeresen működik és egyre több GerincPilates Akadémián végzett trénert foglalkoztat.

2015 szeptemberében kaptam az első felkérést az Euphoria táncos fitness programommal a Fitt az Ősz rendezvényre, amelyet a Wellness (Well&Fit) magazin szervezett. 2019-ig rendszeres prezentere voltam a Fitt a Nyár-, Ősz rendezvényeinek.

A Nők Lapja Egészség címlapján szerepeltem 2016 június-júliusi számban. A +40-es korosztályt célzó gyakorlat-összeállításaim cikkeim és a sok éves sikeres szakmai együttműködés ajándékaként ajánlották fel nekem. Nagy megtiszteltetés és szakmai elismerés volt ez számomra. A Wellness magazinban megjelent 2016 szeptemberében az Euphoria programom.

Korábban több megjelenésem is volt számtalan fitness lapban, mint a Shape, Diéta és Fitness, Fitt Info oldalain, az RTL Klub, az MTV, a TV2 különböző műsoraiban fitness programok bemutató szakreferenseként. ­

Programjaim, fejlesztések:

A sok év alatt fejlesztettem ki a GerincPilates programjaimat, amiben már a Meditatív Aerotréning-MAT programom is beletartozik , amivel az erősítés, nyújtás, a gerinc alapos átmozgatása mellett az egész test mint rendszer van fókuszban, amivel minden korosztálynak lehet segíteni nemtől, kortól, edzettségi szinttől függetlenül.

A képzés középpontjában a testi és mentális egészség áll. A tananyag komplex, minden eddigi szakmai és üzleti tudásommal, tapasztalatommal segítem az edzőket.

A Képzések kiscsoportosak és gyakorlat orientáltak, a GerincPilates Akadémia keretein belül tanítom 2024-től az Akadémián sikeresen végzett Tanárokkal a saját Pilates Studiomban.

Már egyre több alapos tudással rendelkező GerincPilates Tréner végzett nálunk, akiknek a saját vállalkozásuk ezekre a tudásokra alapozva virágoznak!

Sok szeretettel Várunk Benneteket a GerincPilates Akadémia képzéseken!

Hidvégi Andrea

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Rólam
Hidvégi Andi

A minőségi-,az alapos-, és ennek érthető, gyakorlatban alkalmazható tudás átadása a legfontosabb számomra! Célom minél több profi Trénert képezni Magyarországon és minél több emberhez eljuttatni az egészségtudatosság üzenetét! Szenvedélyesen szeretem a munkámat, a tanítást is, így adom át a tudásomat a hallgatóimnak és a vendégeimnek is. Remélem hamarosan találkozunk a Képzéseimen!

Friss hírek